Cautati Servicii de Recuperare Creante? 

Solicitati Oferta

Citeste mai mult ›
Valorificarea puterii datelor

Valorificarea puterii datelor

Descoperă mai multe despre trecerea de la o abordare multi-locală, la un nivel de operare al organizației cu adevărat global, sub numele ONE Intrum.

Potențialul datelor este imens în ceea ce privește transformarea operațiunilor Intrum. Trecerea de la o abordare multi-locală, la un nivel de operare al organizației cu adevărat global, sub numele ONE Intrum, presupune o platformă globală de date, dar și o necesitate sporită pentru inovații semnificative.

Pe măsură ce automatizarea, predicția și analiza marilor volume de date extind limitele a ceea ce poate fi realizat cu ajutorul lor, Intrum construiește o comunitate de cercetători ai datelor din diverse medii pentru a sprijini compania să valorifice puterea acestor informații.

O echipă specializată în analiza de date și aflată în plină dezvoltare are sarcina de a lucra cu țările Intrum pentru a aprofunda cunoașterea modului în care informațiile pot fi utilizate, ajutându-le să rezolve provocările de zi cu zi. „Avem un set unic de date care ne poate permite să creștem performanța, să răspundem evoluției pieței și a clienților și să dezvoltăm noi moduri de a face afaceri”, spune David Bustamante Torres, HR Manager pentru Intrum Global Technologies.

  • Seturi de date unice și elocvente

Intrum deține date pentru mai mult de 100 de milioane de clienți – informații care sunt valoroase în multe domenii, de la risc, monitorizare și marketing, până la proiectarea celei mai bune călătorii pentru clienți și anticiparea nevoilor consumatorilor.

Prin folosirea eficientă a datelor și a analizelor Intrum poate îmbunătăți eficiența și eficacitatea operațională, colectând mai mult și oferind în același timp clienților săi servicii individuale, cu opțiuni digitale personalizate.

Această abordare permite companiei să concureze pentru mai multe contracte, folosind toate canalele și opțiunile de contact digital pentru a-și îmbunătăți serviciile. Acest aspect este deosebit de util, atât pentru segmentele emergente de clienți, precum IMM-urile și comerțul electronic, cât și pentru baza tradițională de clienți, dintre care o mare parte se confruntă cu volume mari în mediul economic actual.

  • Construirea unei comunități de date

În cadrul proiectului ONE Intrum, echipa de date și analize construiește un centru de excelență în Malaga, Spania, cu membri care lucrează  în Madrid, Riga, și nu numai.

Denumită „Silicon Valley” din Europa, Malaga găzduiește o varietate bogată de afaceri tehnologice, cum ar fi Google și Vodafone. Această comunitate este cheia pentru recrutarea și păstrarea celor mai bune minți în date și analiză, spune Bustamante Torres, deoarece oferă un mediu potrivit pentru inovare și colaborare. „Avem un amestec de juniori și seniori, de oameni foarte calificați care lucrează în echipă. Sunt minți strălucitoare și vrem să ne asigurăm că sunt implicați și că au acel sentiment de apartenență. Dorim să dezvoltăm această comunitate eclectică, astfel încât să putem atinge obiectivul de a deveni o organizație bazată pe date, centrată pe date”, spune Bustamante Torres.

  • Oportunități de carieră și dezvoltare

Din ianuarie, echipa a crescut la 80 de oameni - cu scopul de a schimba abordarea multi-locală anterioară, la un centru global de excelență în cadrul Intrum, inovând și depășind limitele posibilităților.

Centrul de excelență oferă oportunități de carieră, formare, mentorat și evenimente precum hackathon-uri pentru a stimula și satisface apetitul echipei pentru îmbunătățire și inovare.

Comunitatea de date își propune să dezvolte o cultură a datelor și a analizei la diferite niveluri, de la colectivitatea de afaceri, până la cea de clienți și parteneri externi, pentru a aprofunda dezvoltarea în cadrul Intrum. Comunitatea va utiliza o varietate de canale – inclusiv o bancă de cunoștințe, podcasturi, evenimente și buletine informative pentru a spori implicarea.

O echipă pentru transformare a fost creată tocmai pentru a lucra îndeaproape cu diferite țări, pentru a le identifica nevoile și soluțiile corespunzătoare.

„Sunt foarte încântat de valoarea crescută pentru clienți și de potențialul pe care datele, analizele și tehnologia de automatizare le oferă atunci când sunt implementate în procesele și sistemele globale. Putem vedea beneficii semnificative din analiza avansată și un itinerar de automatizare, care sunt deja vizibile dincolo de scopul și intervalul de timp al transformării ONE Intrum”, spune CEO-ul Intrum Anders Engdahl.