Cautati Servicii de Recuperare Creante? 

Solicitati Oferta

Citeste mai mult ›
Platile intarziate sunt o piedica in angajarea de personal

Platile intarziate sunt o piedica in angajarea de personal

41% din companiile din Romania raporteaza platile intarziate ca pe o piedica in angajarea de nou personal

  • In Romania, media termenelor de plata in sectorul B2B se situeaza la 36 de zile pe cand in Finlanda, media este de 20 de zile
  • 32% dintre companiile romanesti nu se asigura impotriva platilor intarziate
  • Fiecare a zecea companie romaneasca (11%) planuieste sa accepte criptomonede ca si metoda de plata in urmatorii doi ani.

 

Conform noului Raport European privind Platile, realizat de Intrum, editia 2018, 41% dintre companiile din Romania declara platile intarziate ca si principal motiv al stagnarii angajarior de personal si al dezvoltarii afacerii.

74% dintre acestea declara ca motivul principal pentru care platile nu respecta termenul scadent il reprezinta problemele financiare cu care se confrunta clientii lor. 47% dintre companiile intervievate se confrunta in acelasi timp si cu intarzierea intentionata a platilor din partea partenerilor.

In Romania, media termenelor de plata pentru sectorul B2B este de 36 de zile iar in sectorul public de 48 de zile. Desi se afla pe un trend de crestere economic, in Romania se observa o crestere a termenelelor de plata cu pana la 13 zile in sectorul public. (comparativ cu 2017).

 

“Pentru companiile din Romania, intarzierea facturilor la plata reprezinta deja o obisnuinta, iar acest comportament nu este deloc benefic pentru cresterea afacerilor si dezvoltarea echipelor. Acceptarea unui termen de plata prelungit este deseori o conditie de colaborare si, cu toate acestea, termenele de plata sunt depasite. Recomandam tuturor companiilor care se confrunta cu aceasta situatie, o supraveghere foarte atenta a incasarilor, inca din ziua emiterii facturilor.” declara Catalin Neagu, Managing Director Intrum Romania.

 

Pentru a se asigura impotriva platilor intarziate, 47% din companiile din Romania solicita plata in avans, 35% dintre acestea garantii la banca, iar 32% nu adopta nicio masura.

 

In ceea ce priveste criptomonedele, una din zece companii intervievate declara ca planuieste sa accepte criptomonede in urmatorii doi ani. Romania se situeaza pe locul doi ca entuziasm in adoptarea criptomonedelor ca si instrument de plata, imediat dupa Marea Britanie, unde 13% dintre respondenti declara ca in urmatorii doi ani vor adopta monedele digitale ca si instrumente de plata. Media la nivel european este de 3%.

 

Despre Raportul European privind Platile, editia Romania 2018

Raportul European privind Platile, editia 2018 este bazat pe un studiu efectuat de Intrum in in 29 de tari din Europa in perioada 24 ianuarie – 23 martie, 2018.

Prin acest raport, Intrum a cumulat raspunsuri de la 9608 companii din Europa, respectiv 360 companii din Romania. La intrebarile din studiu au raspuns persoane ce ocupa functii de conducere precum Director Financiar sau Director General.

Descarca materialul complet

Raportul European al Platilor Companiilor, editia

Solicită Ofertă Recuperare Creante

Solicită Ofertă Recuperare Creante