Cautati Servicii de Recuperare Creante? 

Solicitati Oferta

Citeste mai mult ›

Inovația bazată pe puterea comunității a câstigat competiția Intrumhack

În parteneriat cu Tieto, IBM și Nordic Finance Innovation, Intrum a organizat competiția Hackaton cu scopul de a investi în inovație și în îmbunătățirea echilibrului financiar al consumatorilor.

Intrumhack a avut loc în perioada 11-12 aprilie la Espoo, Finlanda, iar în cadrul competiției au fost prezenți participanți din instituții de învățământ, finanțare, IMM-uri și alte organizații. Timp de 32 de ore, durata Hackatoului, echipele au avut posibilitatea de a-și dezvolta și demonstra conceptele într-un mediu profesional. Ele au avut acces la experiza Intrum și la experiența mentorilor din mai multe organizații partenere dar și din universități internaționale.

Cele 12 echipe au venit cu idei unice care au avut la baza analizarea datelor, a sistemelor de stocare a datelor tip cloud, tehnologia inteligenței artificiale, aplicațiile mobile, roboții de chat și alte tehnologii. Toate echipele au folosit resursele într-un mod creativ și au dezvoltat soluții intuitive, orientate către clienți.

Echipa câștigătoare IMMIT, formată din patru studenți internaționali și câștigători ai primei ediții de hackathon, a dezvoltat un concept în jurul construirii unei comunități de sprijin digital pentru persoanele aflate într-o situație financiară  dificilă. Soluția a inclus caracteristici cum ar fi planul de plată personalizat, consiliere financiară personalizată dar și o funcție de chat. Echipa a avut reprezentanți de trei naționalități diferite: olandeză, finlandeză și franceză.

"Ne-am dat seama că o datorie reprezintă mai mult decât o sumă de bani - are impact în fiecare aspect al vieții și, în mod uimitor, te face să te simți frustrat și, în cele din urmă, deprimat. "Aplicatia noastră are patru caracteristici cheie, fiecare cu propriul scop dar și cu posibilitatea de a obtine sprijin de la cei care au trecut printr-o situație asemănătoare - de aceea o vedem ca pe o aplicație care aduce valoare adaugată societății noastre", comentează echipa IMMIT.

Două din cele trei premii suplimentare au fost câștigate de Echipa Phoenix, al cărui concept inovator a demonstrat atât o implementare tehnică avansată, cât și un plan de afaceri fezabil. Tieto a acordat echipei un premiu de 2000 euro, iar IBM a acordat echipei o sesiune de coaching la IBM Cloud Garage din Copenhaga, pentru a dezvolta în continuare conceptul. Team Bite a creat o soluție de recompensă destinată tinerilor și a primit un premiu acordat de către Nordic Capital - bilete la Summit-ul exclusivist al Universității Singularity din Stockholm, în cursul acestui an. Nordic Finance Innovation a oferit tuturor participanților o copie a "Digital Human", cea mai recentă carte a lui Chris Skinner.

Întotdeauna cu scopul de a deschide calea spre o economie puternică, Intrum intenționează să testeze și să dezvolte în continuare conceptele, demonstrând că Intrumhack reprezintă un pas important în călătoria companiei Intrum pentru a deveni o companie cât mai digitalizată și mai orientată către clienți. Hackathon-ul este doar una dintre numeroasele inițiative menite să stimuleze digitalizarea și inovarea la Intrum. 

"Avem întotdeauna nevoie de noi soluții și de noi idei pentru a ne dezvolta afacerea. Acest hackathon s-a dovedit a fi un concept minunat pentru a scoate în evidență idei inedite și o gândire extraordinară", a declarat Louise Karlander, Head of Innovation, Intrum.

"Intrumhack este unul dintre cele mai bune exemple de evenimente dedicate inovației. Acesta a oferit oportunități de învățare rapidă, construirea de parteneriate și stimularea transformării digitale. Am testat, de asemenea și o nouă abordare pentru a facilita schimbul de idei și validarea incipientă - echipele și-au expus ideile și au primit feedback într-un timp foarte scurt. Acest lucru a provocat echipele să indice în mod clar valoarea consumatorilor în conceptele lor.", comentează Ksenia Avetisova, Innovation Strategy Director, Tieto Experience Hub.

Intrum a ales Finlanda să găzduiască primul său hackathon, deoarece comunitatea puternică și gradul de inovare al acestei țări oferă un teren propice pentru noi proiecte.

Pentru mai multe informații accesați: https://campaigns.tieto.com/intrumhack