7 măsuri de prevenție împotriva facturilor restante

Este simplu să ne concentrăm doar asupra vânzărilor și să uităm să acordăm atenție și încasării plăților și facturării. Așteptarea sfârșitului de lună și graba de a factura este o rutină pentru multe întreprinderi. Citiți despre importanța obținerii plății la timp aici (link). Din fericire, nu este nevoie de mult efort pentru a îmbunătăți practicile de facturare și de a le realiza într-un mod mai flexibil. Evitați aceste capcane data viitoare când emiteți facturi:

1. Amânați facturarea până la sfârșitul lunii

Nu sunteți singurul antreprenor care a căzut în această capcană. Exact, însăși facturarea timpurie poate fi un aliat în prevenția restantelor. Indiferent de profilul societății, pe timpul desfășurării proiectului, facturați serviciile sau produsele pe care le furnizați, astfel încât, la final situația contabila să se încheie cu succes pentru ambele părți. La rândul vostru veți putea onora celelalte facturi pe care trebuie să le achitați, inclusiv salariile angajaților;

2. Programul de monitorizare și actualizare al prețului de achiziție nu există

În situația în care obișnuiți să uitați să actualizați prețul achiziției, acest lucru poate avea ca rezultat vinderea articolului la un preț mai mic decât cel cu care l-ați achiziționat. Faceți o regulă și adăugați actualizarea prețurilor în sistemul dumneavoastră, după ce ați primit o factură de la propriul furnizor și nu uitați să adăugați costurile de transport. 

3. Facturați în pierdere

Este important să înregistrați pe factură tot ceea ce ați vândut consumatorului dumneavoastră. Multe companii nu reușesc să includă toate orele petrecute atât cu consumatorul, cât și pentru acesta. Acestea ajung rapid să lucreze gratuit. 

4. Oferiți o perioadă prea lungă pentru efectuarea plății 

Puteți economisi mulți bani dacă reduceți termenele de plată, chiar și cu câteva zile. Citiți despre legislația actuală aici (link).

5.Adresa de facturare a consumatorului este incorectă

Asigurați-vă că toate adresele de facturare sunt actualizate, indiferent dacă facturați pentru o persoană fizică sau pentru o companie. Multe companii nu acceptă să achite facturile daca adresa sediului este greșită și s-ar putea să ajungeți să așteptați și mai mult timp pentru bani, punându-vă într-o situație de criză de lichidități. Obișnuiți să vă actualizați baza de date imediat cu informațiile primite din partea consumatorului în ceea ce privește schimbarea datelor de contact.

6. Nu facturați electronic

În prezent, majoritatea întreprinderilor și consumatorilor preferă să primească facturile în format electronic. Sistemele de facturare electronică sunt livrate direct și adesea au link-uri care facilitează plata imediată, în timp ce facturile pe suport de hârtie trebuie trimise prin poștă, iar consumatorul trebuie să efectueze plata manual.

7. Factura nu este detaliată

Este o greșeală frecventă să trimiteți o factură fără să specificați serviciile facturate. În cazul în care ați prestat un serviciu, este important să includeți informații precum orele, data, ora și pentru ce au fost orele furnizate. În acest fel veți evita neînțelegerile și întârzierile la plată.

Facturarea vă creează multe inconveniente?

În cazul în care, vă străduiți prea mult ca să vă ocupați de facturare, de ce nu lăsați Intrum să gestioneze acest proces pentru dumneavoastră? Noi vom factura consumatorii, le vom trimite memento-uri și vom urmări plățile, astfel încât să vă puteți relaxa și să vă concentrați asupra activității dumneavoastră principale. În acest fel, veți economisi timp și bani, veți reduce riscul de credit și vă vom oferi rapoarte în timp real referitoare la situațiile gestionate.