De ce ar trebui să aveți o politică de facturare

Pe lângă facturile clare și simple, compania dumneavoastră ar trebui să aibă o politică de facturare, astfel încât toate persoanele din cadrul organizației să cunoască liniile directoare privind noii consumatori și modalitatea de facturare.

O politică de facturare detaliază unde, când și cum încheiați afaceri cu un consumator. Aceasta presupune să aveți întotdeauna informații despre numele companiei, numărul organizației și adresa de facturare a tuturor consumatorilor, precum și informații despre persoanele autorizate în cont.

În plus, politica ar trebui să conțină informații despre momentul în care verificați creditul unui consumator și cine este responsabil pentru acest lucru. În cazul în care un consumator dorește să negocieze o perioadă de plată mai lungă decât cea standard, ar trebui să fie clar cine este autorizat să aprobe acest lucru.

Formalizați regulile generale de facturare și creditare

Totodată, ar trebui să formalizați procedurile generale de facturare, notificare și cerințe. La câte zile de la data scadenței trimiteți memento-ul? În cazul în care percepeți o taxă de atenționare, cât de mare este aceasta? În cazul în care nu se achită factura după transmiterea notificării de plată și depășirea termenului scadent, ar trebui să sunați consumatorul sau ar trebui să înaintați cazul pentru colectare? În această situație, la câte zile de la transmiterea notificării de plată, se va întâmpla acest lucru?

“Politica de facturare este esențială în activitatea companiilor întrucât aceasta asigură o bună colaborare cu consumatorii, dar stabilește și liniile directoare pe care toți angajații ar trebui să le urmeze”

Anca Ghimpețeanu, Director de Operațiuni, Intrum România

De asemenea, politica ar trebui să conțină informații despre solvabilitatea pe care trebuie să o aibă un consumator pentru a i se acorda un credit. Consumatorilor care au un rating de credit scăzut ar trebui să li se solicite să achite în avans, reducând astfel riscul de neplată și protejând organizația dumneavoastră.

Cum puteți face diferența între consumatorii cărora trebuie să le acordați sau nu, credit? Citiți ghidul nostru

Cele mai multe companii mari au politici de creditare, dar acestea trebuie să fie bine comunicate, astfel încât toată lumea să le respecte. Cu toate acestea, este important ca și întreprinderile mici să își stabilească propriile politici de credit; neplata datoriilor le poate limita dezvoltarea și chiar amenința supraviețuirea.

Aveți nevoie de ajutor în ceea ce privește riscul de credit și facturarea?

Intrum deține un volum important de informații și experiență în ceea ce privește riscul de plată al consumatorului. Putem ajuta afacerea dumneavoastră și astfel să verificați și să monitorizați consumatorii și în același timp, ne putem ocupa de facturare și de memento-uri, dacă aveți nevoie de asistență. Ne ajutăm clienții să prospere prin grija față de consumatorii lor, așa că puteți fi sigur că reputația și marca dumneavoastră vor fi protejate în această colaborare.