De ce este importantă persoana căreia îi acordați credit

Atunci când dezvoltați afacerea, este normal să vă concentrați asupra vânzărilor ca fiind cheia profitabilității și a progresului. Cu toate acestea, dacă persoanele cărora le vindeți, nu plătesc bunurile sau serviciile pe care le furnizați, acest aspect vă poate genera rapid probleme.

Acordarea de credite este un risc calculat pe care organizația dumneavoastră și-l asumă pentru a-și desfășura activitatea, de aceea este important să vă asigurați că împrumutați bani unor clienți solvabili. Cu cât impactul unei potențiale pierderi de credit asupra propriei afaceri este mai mare, cu atât este mai important să verificați solvabilitatea clientului.

În cazul în care vindeți către persoane și întreprinderi care nu își permit să plătească serviciile primite sau care au un istoric negativ de plată, este posibil să vă confruntați cu o problemă administrativă, care ar putea deveni o problemă de lichiditate. Întârzierea sau neplata limitează creșterea și investițiile în produse și servicii noi; vă poate împiedica să angajați mai mult personal și poate chiar amenința supraviețuirea afacerii dumneavoastră.

În cel mai bun caz, acordarea de credite unor persoane cu risc de neplată ridicat poate să însemne timp pierdut pentru urmărirea facturilor, emiterea notificărilor de plată, negocierea cu consumatorii și utilizarea serviciilor de colectare a creanțelor pentru recuperarea fondurilor. Toate acestea reprezintă o distragere inutilă a atenției de la motivul pentru care afacerea dumneavoastră există, de la obiectivul său principal.

Acordați creditul cu încredere

Există un volum mare de date disponibile privind riscul de credit și istoricul plăților, atât pentru persoane fizice, cât și pentru companii. Utilizarea evidențelor Intrum privind punctajele vă permite să cuantificați acest risc pentru fiecare consumator și să decideți cum să procedați. Această perspectivă vă oferă avantajul să căutați în mod proactiv consumatorii care vor achita la timp, concentrându-vă asupra activităților de promovare și vânzare.

 

“Faptul că știți că există probabilitatea consumatorilor dumneavoastră să achite la timp, vă oferă încrederea de care aveți nevoie pentru a extinde vânzările și pentru a dezvolta parteneriate profitabile”

Valentin Irimia, Account Manager, Intrum România

A fi conștient de risc nu înseamnă neapărat să excludeți complet anumiți consumatori. Poate însemna pur și simplu că solicitați plata în avans pentru bunuri și servicii sau să stabiliți condiții diferite de plată pentru anumite profiluri de risc.

Cunoașterea riscului duce la succes

Contează cui acordați creditul. Consumatorii dumneavoastră și capacitatea lor de plată stau la baza succesului afacerii dumneavoastră. Cu serviciile complete de informații despre creanțe ale Intrum, puteți economisi timp și bani care pot fi investiți pentru a vă ajuta afacerea să prospere.

Deseori, riscurile sunt detectabile doar prin verificarea și monitorizarea regulată a creditelor. Citiți despre serviciile de monitorizare a creditelor oferite de Intrum aici (link).