Cum se pot recupera eficient creditele acordate IMM-urilor -cea mai bună abordare

În ultimii ani, s-a înregistrat o creștere uriașă a împrumuturilor acordate întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri), guvernele și băncile oferind credite suplimentare în timpul pandemiei. Băncile se confruntă acum cu provocare în ceea ce privește recuperarea banilor.

Strategiile pentru care băncile vor opta variază în funcție de circumstanțele lor și de profilul consumatorilor. Pot fi implementate numeroase opțiuni, precum angajarea specialiștilor în colectarea datoriilor la nivel intern sau externalizarea și vânzarea datoriilor.

La nivel intern

Extinderea operațiunilor existente poate să fie problematică deoarece timpul, investițiile și alte resurse sunt redirecționate din centrul de activitate. Este dificil pentru echipele interne care folosesc sisteme mai puțin moderne  să atingă nivelul de eficiență necesar pentru un astfel de volum de lucru ridicat.

Externalizarea

Majoritatea vor avea nevoie de sprijin extern suplimentar. Avantajul este acela de a contacta  rapid profesioniști calificați ce au acces la tehnologie de vârf privind colectarea debitelor, îmbunătățind astfel profitabilitatea și oferind o experiență excelentă de servicii pentru clienți.

Vânzarea datoriei

De asemenea, unele bănci pot alege să solicite suportul firmelor de recuperare creanțe prin vânzarea stocurilor existente, eliminând creditele neperformante din bilanț. Această decizie poate fi concretizată astfel încât să se asigure capacitatea continuă de furnizare a serviciilor.

Carve out

Un alt pas constă în excluderea cazurilor IMM-urilor din evidența băncii. Acest lucru permite băncii să transfere operațiunile de colectare complexe către o companie specializată, păstrând în același timp avantajul îmbunătățirii performanței, dar și un partener pentru împrumuturile viitoare.

În cele din urmă, băncile au nevoie de parteneri cu experiență, care sunt pregătiți să adopte o abordare personalizată. Acest lucru se poate întâmpla prin simpla furnizare de ajutor suplimentar pentru o perioadă de timp sau prin îmbinarea procesului de vânzare – cumpărare a datoriilor.

În calitate de lider pe piața europeană de credit management și recuperare de creanțe, Intrum este un important furnizor de credite pentru IMM-uri. Suntem pregătiți să sprijinim băncile în găsirea celor mai bune soluții pentru împrumuturile neperformante - de la servicii de colectare, până la vânzarea de portofolii. Pentru a discuta cu noi despre cerințele dumneavoastră, contactați-ne prin formularul de mai jos.

System.ArgumentNullException: Value cannot be null.
Parameter name: html
   at HtmlAgilityPack.HtmlDocument.LoadHtml(String html) in C:\Repos\HtmlAgilityPack\HtmlAgilityPack.Shared\HtmlDocument.cs:line 822
   at System.Web.Mvc.Html.PardotHelper.GetFormHTML(HtmlHelper html, PardotFormModel pardotFormModel) in D:\Jenkins\workspace\Intrum Umbraco\Prod\default\Intrum.Umbraco\HtmlHelpers\PardotHelper.cs:line 21
   at ASP._Page_app_plugins_pardotform_renderer_cshtml.Execute() in C:\inetpub\Umbraco\app_plugins\pardotform\renderer.cshtml:line 19
   at System.Web.WebPages.WebPageBase.ExecutePageHierarchy()
   at System.Web.Mvc.WebViewPage.ExecutePageHierarchy()
   at System.Web.WebPages.WebPageBase.ExecutePageHierarchy(WebPageContext pageContext, TextWriter writer, WebPageRenderingBase startPage)
   at Umbraco.Web.Mvc.ProfilingView.Render(ViewContext viewContext, TextWriter writer) in D:\a\1\s\src\Umbraco.Web\Mvc\ProfilingView.cs:line 25
   at System.Web.Mvc.Html.PartialExtensions.Partial(HtmlHelper htmlHelper, String partialViewName, Object model, ViewDataDictionary viewData)
   at ASP._Page_Views_Partials_grid_editors_Base_cshtml.Execute() in C:\inetpub\Umbraco\Views\Partials\grid\editors\Base.cshtml:line 20