Cum să alegi o firmă de colectare creanțe

O companie de colectare a datoriilor ajută la asigurarea unei plăți mai rapide, dar poate, de asemenea, să contribuie mai mult la dezvoltarea organizației dumneavoastră. Analizați nevoile dumneavoastră și modul în care agenția de colectare vă poate ajuta să le îndepliniți.

Timpul înseamnă bani

Cât de repede poate o companie de colectare debite să recupereze plata? Acest lucru va varia, în funcție de dimensiunea și complexitatea revendicării datoriei și dacă există contestații. Produsul, tipul de cont și localizarea geografică a clientului pot avea, de asemenea, impact.

În cele din urmă, cu cât puteți furniza mai multe informații despre persoana care a acumulat debite, cu atât vă va fi mai ușor procesul de colectare a creanței. O agenție cu experiență vastă în colectarea datoriilor vă va putea oferi o perspectivă reală asupra numărului de zile necesare pentru soluționarea cazului.

Procesarea datelor

Modul în care companiile gestionează datele personale ale clienților a fost întotdeauna important, iar o dată cu GDPR, au existat cerințe și mai stricte privind gestionarea și accesarea datelor. Orice agenție de colectare a datoriilor ar trebui să poată documenta modul în care utilizează datele clienților dumneavoastră. Aceste informații ar trebui să fie disponibile pentru toată lumea - și de preferință pe site-ul lor.

Unele companii de colectare a creanțelor oferă un portal pentru accesarea datelor, unde clientul dumneavoastră poate vedea o imagine de ansamblu și stadiul contului său, fără să fie nevoie să contacteze direct compania de colectare debite. O astfel de platformă ar trebui să fie ușor de accesat și utilizat.

Digitalizare și soluții bazate pe utilizarea datelor

Luați în considerare valoarea pe care o poate oferi un partener în colectarea datoriilor, în ceea ce privește serviciile suplimentare și utilizarea datelor. Majoritatea companiilor de colectare a datoriilor dețin o bază de date complexă, dar cum o utilizează? De exemplu, dezvoltă produse specifice sau folosesc date pentru segmentarea clienților? O bună utilizare a datelor demonstrează că partenerul dumneavoastră înțelege tendințele pieței și cum să adapteze dialogul cu clienții.

Din ce în ce mai mult, clienții se așteaptă la opțiuni digitale pentru comunicare și plată. Identificarea unui partener care a investit în aceste tehnologii va îmbunătăți experiența clienților dumneavoastră.

Observați întregul lanț valoric

Este important să simți că și clienții dumneavoastră sunt abordați în mod corespunzător. Prin urmare, ar trebui să vă adresați companiei de colectare debite pentru a afla ce instrumente utilizează în acest sens, dar și pentru a măsura satisfacția consumatorilor dumneavoastră, precum și modul în care puteți contribui în propriul proces de gestionare a creanțelor.

Analizați complet valoarea serviciilor pe care compania de colectare a creanțelor le oferă. Soluțiile pentru achitarea ratelor, timpul de colectare, opțiunile de plată și experiența clienților sunt factori importanți care vor avea un impact direct asupra rezultatului final și vor reduce pierderile.

Care sunt nevoile tale?

Fiecare afacere are nevoi diferite. Este important să țineți cont de cerințele dumneavoastră în ceea ce privește volumul și tipul de cazuri, dar și stadiul în care aveți nevoie de asistență. Este posibil să aveți nevoie de ajutor pentru a trimite scrisori de reamintire în faza incipientă a restanțelor, sau poate mai târziu, de soluții legale în procesul de încasare. Având un partener care vă poate oferi servicii pentru toate etapele de colectare a creditului, reprezintă un avantaj care va reda afacerii dumneavoastră o flexibilitate ridicată.