Care sunt etapele unui proces de colectare de creanțe?

Cu siguranță vi s-a întâmplat să întâmpinați situații în care clienții dumneavoastră nu au reușit să îsi achite facturile la timp sau chiar deloc, din diferite motive, chiar și după ce ați trimis notificările de plată. Astfel, cu cât începeți mai repede procesul de colectare al datoriilor, cu atât mai multe șanse aveți să vă recuperați banii.

Intrum România efectuează acest proces de colectare al creanțelor cu scopul de a determina clienții dumneavoastră să își achite restanțele, astfel încât pe viitor să putem crea un comportament al plăților cât mai benefic pentru fiecare firmă în parte și totodată să păstrați o  relație bună cu clientul. Pe parcursul colectării, ne vom consulta cu dumneavoastră pentru a fi la curent cu tot procesul aflat in desfășurare, prin intermediul portalului nostru online.

Există mulți factori care trebuie luați în calcul, în procesarea unui caz, cum ar fi:

  1. Vechimea datoriei
  2. Măsurile deja întreprinse de dumneavoastră
  3. Cine este clientul dumneavoastră

Oricare ar fi factorii implicați, deținem expertiza necesară pentru a soluționa cazul într-un mod eficient și astfel să genereze cele mai bune rezultate. Serviciul de colectare al creanțelor constă într-o serie de activități, inclusiv notificări, SMS-uri, e-mail-uri și apeluri telefonice.

Când Intrum primește un caz în colectare, datele sunt examinate și informațiile despre consumator sunt verificate. Apoi utilizăm o serie de instrumente pentru a lua legătura cu consumatorul. 

În cazul în care nu este posibil să intrăm în dialog cu consumatorul, vom evalua dacă situația ar trebui să se afle în continuare în procesul de monitorizare, dacă este necesară o soluție legală sau cazul trebuie închis. În situația în care, cazul rămâne în faza de monitorizare, vom urmări schimbările din situația financiară a consumatorului, iar atunci când aceasta se îmbunătățește, vom încerca să încheiem un acord de plată.

În marea majoritate a cazurilor, de asemenea, ne vom asigura, că în acest proces, consumatorul este înregistrat la agențiile de informații de credit.