Care sunt bunele practici în colectarea creanțelor?

Buna practică în colectarea creanțelor impune furnizorilor de servicii să adere la standardele legale stabilite de piețele, pe care își desfășoară activitatea. La Intrum, considerăm că abordarea etică este cea mai importantă modalitate de a funcționa corespunzător.

La Intrum, ne asigurăm întotdeauna că respectăm și aplicăm bunele practici în activitatea de colectare a datoriilor. Atât clienții, cât și consumatorii sunt tratați etic și corect. Pe lângă respectarea legislației și a cerințelor pieței, la Intrum ne ghidăm în funcție de valorile noastre de bază: Empatie, Etică, Dedicare și Soluții. Acestea sunt esențiale pentru identitatea noastră și ne ghidează în toate procesele noastre de lucru.

De ce este importantă buna practică în colectarea datoriilor?

Aplicarea bunelor practice în colectarea creanțelor asigură un tratament corespunzător clienților și consumatorilor, pe toata durata în care cazul se află in colectare. De exemplu, o persoană care are datorii nu trebuie să fie supusă unor presiuni nerezonabile.

De asemenea, la Intrum, suntem foarte conștienți de bunele practici aplicate în colectarea datoriilor, asigurându-ne astfel că, atât furnizorii de servicii, cât și clienții acestora sunt tratați într-un mod etic și respectuos. Vom colecta datorii doar la momentul corespunzător și în modul corect.

Protejarea afacerii și cliențiilor dumneavoastră 

Bunele practici în colectarea datoriilor nu vă protejează doar clienții, ci vă protejează și afacerea. La Intrum, gestionăm conturile respectând criteriile strategice dorite – nu vom oferi decontări sau reduceri asupra datoriilor fără aprobarea dumneavoastră.

Considerăm că este datoria noastră să vă ghidăm, să investigăm și să vă sfătuim cu privire la probabilitatea recuperării unei datorii și la costurile pe care aceasta le va implica. În cazul în care consumatorul nu are mijloacele necesare de rambursare, ne vom asigura că aveți toate informațiile necesare astfel încât să nu consumați timp și bani căutând fonduri nerecuperabile.

Dorim să facem diferența

Colectarea datoriilor este o parte importantă în asigurarea unei economii sănătoase și durabile. La Intrum, dorim să facem diferență pentru afaceri, oameni și societate, ajutând la minimizarea falimentelor, la asigurarea locurilor de muncă și la prevenirea datoriilor ulterioare.

Poziția noastră ca lider pe piață ne oferă oportunitatea unică de a conduce dezvoltarea întregii industrii într-o direcție etică.

Ne străduim întotdeauna să fim un partener de încredere, unde respectul este reciproc între noi și clienții noștri. Știm că relația pe care o aveți cu beneficiarii serviciilor dumneavoastră este importantă. Astfel, dorim să ne asigurăm că și consumatorii beneficiază de un tratament corect și de o experiență pozitivă, în cadrul unui dialog empatic și corespunzător, astfel încât procesul de colectare să fie eficient, dar și benefic pentru viitoarea colaborare.