Vânzarea datoriilor – îmbunătățiți-vă capitalul și relația cu consumatorii

Portofoliile de facturi și împrumuturi neperformante blochează capitalul și pot îngreuna investițiile în activitatea de bază. Vânzarea portofoliilor cu datorii vă va permite să vă concentrați mai mult pe dezvoltarea afacerii dumneavoastră și oferă consumatorilor șansa de a se reabilita financiar.

Recuperarea unui portofoliu neperformant necesită timp și efort, pe care dumneavoastră le-ați puteați investi în alte activități sau chiar în dezvoltarea proprii afaceri. De asemenea, incertitudinea din jurul riscului privind pierderea financiară face dificilă întocmirea unui buget și previzionarea rentabilității.

Intrum are peste o sută de ani de experiență în domeniul serviciilor de colectare creanțe și este specializat în tratarea consumatorilor cu înțelegere și corectitudine. Investim în toate clasele de active, iar acoperirea noastră pan-europeană ne oferă amploarea și expertiza  necesară pentru a structura tranzacția de care aveți nevoie, pentru a vă rezolva problemele legate de creditele neperformante și pentru a vă servi consumatorii existenți.

Împreună, creăm o strategie de colectare debite care să asigure o monitorizare eficientă a situațiilor aflate în gestiunea noastră, o rambursare rapidă și o experiență pozitivă pentru consumatori. Acest lucru poate fi realizat împreună, în acord cu contractele de servicii, cu serviciile de colectare internaționale și cu alte servicii de gestionare a creditelor.

“Experiența Intrum și investiția în date, tehnologie și educația consumatorilor care au datorii garantează faptul că suntem în poziția ideală pentru a oferi suport clienților noștri.”

Cătălin Neagu, Managing Director, Intrum România

Cum funcționează achiziționarea unui portofoliu de creanțe?

Primul pas este o evaluare a portofoliului, apoi revenim către dvs. cu o ofertă competitivă de preț.

Intrum achiziționează portofolii de creanțe din anul 1992 și poate cumpăra creanțe atât înainte, cât și după scadență. Cei mai mulți dintre clienții noștri aleg să vândă creanțele după ce au intrat în stare de nerambursare sau așteaptă până când sunt anulate, fie prin acorduri de flux forward, fie ca vânzare unică. 

Rata noastră de acuratețe, în ceea ce privește predicția colectării debitelor este extrem de ridicată și dispunem de capacități analitice puternice. Strategia noastră privind conturile arată o legătură clară între activitate și colectare, prioritizând în mod inteligent cazul.

Următorul pas este să decidem împreună cu clienții strategia de colectare și de contactare a consumatorilor. O politică bine gândită este importantă, iar Intrum poate contribui cu noi perspective și multă expertiză în ceea ce privește cele mai bune practici.

Pentru mai multe informații despre cum vă putem ajuta în vânzarea datoriilor, dar și pentru alte detalii privind colectarea debitelor, ne găsiți la următoarele date de contact:

Tel: 021 365 34 34

www.intrum.ro

office.ro@intrum.com