Raportul European Privind Plățile Consumatorilor 2022

Raportul European Privind Plățile Consumatorilor 2022 detaliază impactul financiar generat de incertitudinea geopolitică și de creșterea inflației asupra gospodăriilor din 24 de țări europene. În ciuda instabilității economice, există în rândul consumatorilor un impuls pentru sustenabilitate și educație financiară.

Inflația în creștere provoacă dezvoltarea unei "anxietăți față de facturi"

Încrederea consumatorilor a scăzut la un nou minim, declanșând un val de „anxietate față de facturi”, în timp ce oamenii se luptă să facă față creșterii prețurilor și ratelor dobânzilor.

Gestionarea finanțelor și datoriilor sub presiunea macroeconomică

Mulți consumatori au folosit experiența pandemiei pentru a se educa financiar și sunt precauți cu privire la împrumuturile inutile, dar și în ceea ce privește reducerea costurilor

Educația financiară și economiile pentru viitor

Majoritatea consumatorilor economisesc mai mult acum decât economiseau în urmă cu 12 luni deoarece vor să se asigure că au suficiente rezerve financiare în cazul unei perturbări economice

“Cei care au un nivel bun de educație financiară sunt mai pregătiți să traverseze vremuri dificile, iar sondajul nostru demonstrează că acest avantaj este extins.”

Kristin Andersson, Global Media Relations & Public Affairs Director, Intrum

Descarcă ECPR 2022

Obțineți raportul complet