Trei direcții către o economie sustenabilă

Trei direcții către o economie sustenabilă

Întocmirea primului Raport Anual de Sustenabilitate a stabilit pentru Intrum, direcția către ceea ce se numește, o economie sustenabilă. În raportul publicat în luna aprilie, se prezintă trei domenii de interes: 1. Promovarea plăților sustenabile 2. Fii o entitate respectată și de încredere 3. Dezvoltă-te și fă o diferență Cele trei puncte focale au fost identificate din dialogurile noastre cu principalii stakeholderi în afaceri, guvern și alte domenii ale societății. Acestea încorporează cele zece principii ale Pactului Global al Națiunilor Unite, din care Intrum a devenit semnatar în anul 2016. Fiecare zonă de interes este, de asemenea, legată de Obiectivele Dezvoltării Sustenabile (ODS) din cadrul Agendei Națiunilor Unite 2030.

Promovarea plăților sustenabile      

Pentru Intrum, sustenabilitatea înseamnă, înainte de toate, o economie sănătoasă. Asigurând companiile că sunt plătite la timp pentru serviciile pe care le oferă și ajutând oamenii să scape de datorii sau să iasă din dificultăți financiare, vom contribui la creșterea sustenabilității economice. "O economie sănătoasă este o economie durabilă; ea promovează societatea în ansamblul ei", spune Vanessa Söderberg, Manager de Sustainabilitate la Intrum. Imaginea alternativă are consecințe dure asupra economiei si societății, după cum explica Vanessa Söderberg. "Companiile care nu sunt plătite pentru serviciile oferite, nu numai că iși pierd veniturile și se confruntă cu epuizarea lichidităților, însă sunt și în imposibilitatea de a prelua un nou personal, de a se dezvolta și de a prospera. Aceasta, înseamnă la rândul său, locuri de muncă și venituri pierdute care afectează întreaga economie. "Consecințele sociale și economice ale persoanelor care trăiesc cu datorii pe termen lung nu pot fi nici ele trecute cu vederea. Vasta experiență a companiei Intrum în a ajuta oamenii să îsi achite datoriile, se bazează pe respectul pentru persoanele care se află în această situație. Impărtășim cunoștințele noastre despre finanțele personale și îi sfătuim pe oameni cum să își gestioneze datoriile. De asemenea, Intrum lucrează în mod proactiv cu sistemul educațional, pentru a educa următoarea generație cu privire la veniturile durabile, utilizând instrumentul interactiv de educație financiară, Spendido. În prezent, programul este utilizat în școlile suedeze și, cu rezultate inițiale promițătoare, scopul este de a extinde Spendido și în alte țări. Activitatea din acest domeniu este legată de Educația de calitate a ODS 4 al ONU." declară Vanessa Söderberg, manager de sustenabilitate, Intrum. 

Fii o entitate respectată și de încredere

A fii o entitate respectată și de încredere în afaceri și în societate este o prioritate pentru Intrum, acordând o atenție deosebită asupra percepțiilor negative față de managementul creditelor. "Mulți au o viziune sceptică asupra industriei de administrare a creditelor, care nu se corelează cu modul în care funcționează Intrum", spune Vanessa Söderberg. "Empatia și etica sunt cheia gestionării clientilor noștri. Ne străduim să schimbăm modul în care oamenii percep industria noastră." Această schimbare începe cu impresia pe care o face Intrum în relațiile cu clienții și consumatorii: încrederea este cea importantă în orice interacțiune. De asemenea, aceasta înseamnă că suntem atenți să respectăm legile și reglementările, precum și să depunem eforturi pentru utilizarea responsabilă a datelor, indiferent de locul în care acționăm, asigurându-ne că valorile noastre sunt respectate. Aceasta înseamnă zero toleranță față de corupție și mita, care este conformă cu ODS 16 al ONU (Pace si Justitie). Raportăm amprenta noastră ecologică și climatică sub forma de emisii directe și indirecte de gaze cu efect de seră. Din anul 2018 am început măsurarea efectelor climatice și de mediu ale operațiunilor noastre în domeniile 1, 2 și 3 ale Protocolului privind gazele cu efect de seră. 

Dezvoltarea prin diferență 

A treia și ultima zonă de interes pentru activitatea Intrum în domeniul sustenabilității, este Dezvoltarea prin diferență, care se referă la ODS 8 al ONU (Muncă decentă și creștere economică). Aici, accentul este pus pe tratarea angajaților Intrum cu respect și de a le oferi oportunități de dezvoltare și de creștere odată cu compania, asigurându-ne că există loc pentru diversitatea de opinii și de experiență. La rândul ei, această diversitate ne ajută să înțelegem și să reflectăm la nevoile multiple ale clienților nostri si ale clienților acestora. Asigurarea că locul de muncă este sănătos și stimulant, reprezintă totodată, un aspect foarte important în activitatea noastră zilnică. "Lucrăm în mod constant să integrăm Acordul Global și principiile sale în strategia noastră de afaceri, în cultura și în operațiunile zilnice. Suntem dornici să continuăm afacerea la standarde etice ridicate", explică Vanessa Söderberg. Cu o prezență în 24 de tări europene, Intrum are oportunitatea și responsabilitatea de a stabili noi standarde și de a schimba modul în care oamenii percep managementul creditelor și conduc dezvoltarea standardelor etice de afaceri ", concluzionează Vanessa Söderberg.