Piraeus Bank – crearea unui nou mod de lucru în Grecia

Acordul dintre Intrum și Piraeus Bank pentru crearea diviziei interne de administrare a creditelor băncii a creat cea mai mare platformă de gestionare a creditelor din Grecia.

În prima tranzacție de acest tip de pe piața grecească, Piraeus Bank și Intrum au convenit asupra unei divizii de servicii de administrare a creditelor băncii. Platforma, Intrum Hellas, a pornit cu active în valoare de 28 de miliarde de euro și aproape 1.000 de angajați.

Anunțată în iunie 2019, tranzacția a fost finalizată patru luni mai târziu. Piraeus a păstrat o participație în noua companie, precum și într-o companie separată de gestionare a proprietăților imobiliare (REO), oferind băncii șansa de a participa la viitoarele randamente. 

Ca parte a tranzacției, Intrum Hellas a încheiat cu Piraeus un acord de administrare pe termen lung. Acordul acoperă toate tipurile de credite (de consum, ipotecare, pentru IMM-uri și corporative) și întregul lor ciclu de viață. Cu toate acestea, activele deservite rămân în bilanțul băncii.

Parteneriatul a adus o eficiență operațională semnificativ îmbunătățită pentru Piraeus și a facilitat o reducere mai rapidă a creditelor neperformante, permițând băncii să se concentreze asupra activității sale de bază și să beneficieze de participația sa minoritară în Intrum Hellas.

 


Despre Intrum

Ca lider de piață, Intrum are o expertiză vastă în domeniul serviciilor de colectare a creanțelor și își desfășoară activitatea în 24 de țări din Europa și în America Latină (Brazilia). Grupul nostru are peste 10.000 de angajați cu experiență.