Studiu de caz Intesa Sanpaolo

Parteneriatul strategic dintre Intrum și Intesa Sanpaolo a adus beneficii multiple - un bilanț mai sănătos, servicii îmbunătățite și randamente atractive pe termen lung.

Prin fuziunea serviciilor pentru colectarea creditelor neperformante din partea Intesa Sanpaolo cu operațiunile italiene Intrum, s-a creat cel mai important furnizor de servicii de acest tip din Italia. Organizația comună are în administrare credite în valoare de aproximativ 40 de miliarde de euro, iar Intesa păstrează o participație minoritară importantă atât în platformă, cât și în portofoliu.

Intrum și Intesa au convenit asupra unui acord de administrare exclusivă pe zece ani pentru portofoliile existente și pentru cele noi. În cadrul tranzacției au preluați 600 de angajați ai băncii, aducându-i alături de cei 400 de angajați din Italia.

Împreună cu co-investitorul CarVal, societatea mixtă a achiziționat un portofoliu de credite neperformante GBV în valoare de 12 miliarde de euro. Structura parteneriatului pe termen lung va permite Intesa să beneficieze de randamente atractive și, în același timp, să își îmbunătățească propria poziție în bilanț și serviciile de administrare.

Intrum a fost încântată să finalizeze această tranzacție complexă într-o perioadă scurtă de timp. Parteneriatul a permis băncii să își atingă obiectivele strategice și demonstrează angajamentul Intrum față de o piață importantă.


Despre Intrum

Ca lider de piață în domeniul colectării creanțelor, Intrum deține o expertiză vastă și își desfășoară activitatea în 24 de țări din Europa și în America Latină (Brazilia). Grupul deține peste 10.000 de angajați cu experiență.


Solicitați ofertă

Împreună deschidem calea spre o economie puternică