Cautati Servicii de Recuperare Creante? 

Solicitati Oferta

Citeste mai mult ›
Raportul de Sustenabilitate 2019

Raportul de Sustenabilitate 2019

Astazi, 15 aprilie 2020, Grupul Intrum publica Raportul Anual de Sustenabilitate aferent anului 2019. Pentru Intrum, 2019 a fost un an plin de evenimente in care s-au facut pasi importanti pentru consolidarea pozitiei companiei ca lider de piata in Europa.

Achizitii strategice in Grecia

Grupul Intrum isi continua expansiunea in 2019 in Grecia printr-un parteneriat stratefic pe termen lung cu Piraeus Bank. Astfel, la echipa actuala s-au adaugat 1300 de noi colegi, creand astfel in Grecia o noua platforma de credit management care ne va consolida pozitia. 

Simplificare pentru o eficienta crescuta

La 1 ianuarie 2020 a fost implementata o noua structura organizationala care reflecta corect si eficient operatiunile curente. Cele patru regiuni geografice in care operatiunile Grupului Intrum erau impartite au fost reorganizate iar o a treia linie de business a fost creata. Astfel, structura grupului este impartita pe urmatorii piloni de business: Piete strategice, Servicii de Credit management si Investitii in Portofolii. Zona de new business sau Pietele Strategice includ Grecia, Italia si Spania care sunt zone importante cu operatiuni similare, bazate in principal pe parteneriate cu institutii financiare de mari dimensiuni. Aceste schimbari sunt adoptate pentru a simplifica procedurile de raportare interna, pentru a reduce costurile si, de asemenea pentru a imbunatati transparenta. 

Ca parte a eforturilor de integrare si contralizare a functiilor comune, a fost implementat de asemenea un program de eficienta un cursul toamnei 2019. Iar in paralel au fost continuare programele de centralizare si strandardizare a proceselor, metodelor de lucru si sistemelor. Toate acestea sunt concepute pentru ca Grupul Intrum sa continue sa raspunda asteptarilor clienților, sa sporeasca eficienta si sa creasca in continuare rentabilitatea.

Structura financiara imbunatatita

Pe parcursul anului 2019 , ne-am consolidat pozitia financiara cu o serie de emisiuni de obligatiuni si o facilitate de credit crescuta. Acest lucru ne-a permis sa obtinem un profil de maturitate mai imbunatatit, asigurandu-ne in același timp un volum confortabil al lichiditatilor. 


Guvernanța clara a problemelor de durabilitate
Ne-am intensificat eforturile pentru integrarea sustenabilitatii in operatiunile noastre și am implementat o structura clara de guvernare pentru a aborda aceste probleme. Consiliul de administratie ramane cel mai inalt organism decizional, urmat de Managementul grupului, care este responsabil pentru strategia de sustenabilitate.

Pentru a integra cu succes sustenabilitatea in operațiunile curente, a fost creat un grup intern de reprezentanti ai functiilor, liniilor de afaceri si tarilor relevante. Grupul se concentreaza pe asigurarea sprijinului pentru tinte si strategii in domeniul durabilitatii si urmarirea acestor probleme in intreaga organizație.

Trei zone de sustenabilitate care ne ghideaza actiunile

Cele trei zone continua sa conduca si sa intareasca actiunile noastre din zona sustenabilitatii. 

Astfel: 

  • Promovam platile sustenabile
  • Suntem un jucator respectat si de incredere
  • Crestem in timp ce facem diferenta
     

Aceste zone reprezinta fundatia actiunilor noastre care au ca scop crearea de valoare pentru toate partile interesare. Acestea sunt foarte aproape de identitatea noastra si le integram cu succes in operatiunile de zi cu zi. 

Zonele in care ne concentram actiunile includ cele zece principii ale Pactului Global al Națiunilor Unite. Fiecare zonă este, de asemenea, legată de Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (SDG) selectate din agenda 2030 a Națiunii Unite la care ne aducem contribuitia. 

Descarca Raportul Anual De Sustenabilitate 2019