Cautati Servicii de Recuperare Creante? 

Solicitati Oferta

Citeste mai mult ›

Raportul European privind Plăţile Companiilor, editia 2018

Raportul European privind Plăţile Companiilor este bazat pe un studiu de piață care a fost desfășurat simultan în 29 de țări din Europa în perioada februarie-martie 2018. În cadrul acestui raport, Intrum a colectat informații de la 9,607 de companii din toată Europa. Aceste informații au fost utilizate pentru a relata concluzii benefice despre comportamentul de plată și bunăstarea financiară a companiilor din Europa. Pe lângă Raportul European cu privire la Plăți, a fost dezvoltat și un Raport Național dedicat României, ce furnizează informații despre riscurile de plată la nivel de țară.

Conform noului Raportul European privind Plăţile Companiilor, realizat de Intrum, ediția 2018, 41% dintre companiile din România declară plățile întârziate ca și principal motiv al stagnării angajarior de personal și al dezvoltării afacerii.

74% dintre acestea declară că motivul principal pentru care plățile nu respectă termenul scadent îl reprezintă problemele financiare cu care se confruntă clienții lor. 47% dintre companiile intervievate se confruntă în același timp și cu întârzierea intenționată a plăților din partea partenerilor.

În România, media termenelor de plată pentru sectorul B2B este de 36 de zile iar in sectorul public de 48 de zile. Deși pe un trend de creștere economic, se observă o creștere a termenelelor de plată cu până la 13 zile în sectorul public. (comparativ cu 2017).

“Din păcate pentru companiile din România, întârzierea facturilor la plată reprezintă deja o obișnuință iar acest comportament nu este deloc benefic pentru dezvoltarea afacerilor și creșterea echipelor. Acceptarea unui termen de plată prelungit este deseori o condiție de colaborare și, cu toate acestea, termenele de plată sunt depășite. Recomandăm tuturor companiilor care se confruntă cu această situație, un management activ facturilor, încă din ziua emiterii lor.” Declară Cătălin Neagu, Managing Director Intrum România.

Descarcati studiul complet prin completarea formularului de mai jos: 

 

Descărcați Raportul

numele companiei