Cautati Servicii de Recuperare Creante? 

Solicitati Oferta

Citeste mai mult ›
Trei directii catre o economie sustenabilă

Trei directii catre o economie sustenabilă

Intocmirea primului Raport Anual de Sustenabilitate a stabilit pentru Intrum, directia catre ceea ce se numeste, o economie sustenabila. In raportul publicat in luna aprilie, prezentăm trei domenii de interes: 1. Promovarea plăților sustenabile 2. Fii o entitate respectata si de incredere 3. Dezvolta-te si fa o diferenta Cele trei puncte focale au fost identificate prin dialogurile noastre cu principalii stakeholderi din afaceri, guvern și alte domenii ale activitatii. Acestea incorporeaza cele zece principii ale Pactului Global al Națiunilor Unite, in care Intrum a devenit semnatar în anul 2016. Fiecare zona de interes este, de asemenea, legata de Obiectivele Dezvoltării Sustenabile (ODS) din cadrul Agendei Națiunilor Unite 2030.

Promovarea plăților sustenabile      

Pentru Intrum, sustenabilitatea inseamna, inainte de toate, o economie sanatoasa. Asigurand companiile ca sunt platite la timp pentru serviciile pe care le oferă si ajutand oamenii sa scape de datorii sau sa iasa din dificultati financiare, vom contribui la creșterea sustenabilitatii economice. "O economie sanatoasa este o economie durabila; ea promoveaza societatea in ansamblul ei", spune Vanessa Söderberg, Manager de Sustainabilitate la Intrum. Imaginea alternativa are consecințe dure asupra economiei si societatii, dupa cum explica Vanessa Söderberg. "Companiile care nu sunt platite pentru serviciile oferite, nu numai ca isi pierd veniturile și se confrunta cu epuizarea lichiditaților, insa sunt si in imposibilitatea de a prelua un nou personal, de a se dezvolta si de a prospera. Aceasta, inseamna la randul sau, locuri de munca si venituri pierdute care afecteaza intreaga economie. "Consecintele sociale si economice ale persoanelor care traiesc cu datorii pe termen lung nu pot fi nici ele trecute cu vederea. Vasta experiența a companiei Intrum in a ajuta oamenii sa isi achite datoriile, se bazeaza pe respectul pentru persoanele care se afla in aceasta situatie. Impartasim cunostintele noastre despre finantele personale si ii sfatuim pe oameni cum sa isi gestioneze datoriile. De asemenea, Intrum lucreaza in mod proactiv cu sistemul educational, pentru a educa urmatoarea generatie cu privire la veniturile durabile, utilizand instrumentul interactiv de educație financiara, Spendido. In prezent, programul este utilizat in scolile suedeze si, cu rezultate initiale promitatoare, scopul este de a extinde Spendido si in alte tari. Activitatea din acest domeniu este legată de Educația de calitate a ODS 4 al ONU." declara Vanessa Söderberg, manager de sustenabilitate, Intrum 

Fii o entitate respectata si de incredere

A fii o entitate respectata și de incredere in afaceri si in societate este o prioritate pentru Intrum, acordand o atenție deosebită asupra percepțiilor negative față de managementul creditelor. "Mulți au o viziune sceptică asupra industriei de administrare a creditelor, care nu se corelează cu modul în care funcționează Intrum", spune Vanessa Söderberg. "Empatia și etica sunt cheia gestionării clientilor noștri. Ne străduim să schimbăm modul în care oamenii percep industria noastră." Această schimbare începe cu impresia pe care o face Intrum in relatiile cu clientii si consumatorii: increderea este cea importanta in orice interacțiune. De asemenea, aceasta inseamna ca suntem atenti sa respectam legile si reglementarile, precum si sa depunem eforturi pentru utilizarea responsabila a datelor, indiferent de locul in care actionam, asigurandu-ne ca valorile noastre sunt respectate. Aceasta inseamna zero toleranta fata de coruptie si mita, care este conforma cu ODS 16 al ONU (Pace si Justitie). Raportam amprenta noastra ecologica si climatica sub forma de emisii directe și indirecte de gaze cu efect de sera. Din anul 2018 am inceput masurarea efectelor climatice si de mediu ale operatiunilor noastre in domeniile 1, 2 și 3 ale Protocolului privind gazele cu efect de sera. 

Dezvoltarea prin diferenta 

A treia si ultima zona de interes pentru activitatea Intrum in domeniul sustenabilitatii, este Dezvoltarea prin diferenta, care se referă la ODS 8 al ONU (Muncă decentă și creștere economică). Aici, accentul este pus pe tratarea angajatilor Intrum cu respect și de a le oferi oportunitati de dezvoltare si de crestere odata cu compania, asigurandu-ne ca exista loc pentru diversitatea de opinii și de experiența. La randul ei, aceasta diversitate ne ajuta sa intelegem si sa reflectam la nevoile multiple ale clienților nostri si ale clientilor acestora. Asigurarea ca locul de muncă este sanatos si stimulant, reprezinta totodata, un aspect foarte important in activitatea noastra zilnica. "Lucram in mod constant sa integram Acordul Global si principiile sale in strategia noastra de afaceri, in cultura si in operatiunile zilnice. Suntem dornici sa continuam afacerea la standarde etice ridicate", explica Vanessa Söderberg. Cu o prezenta in 24 de tari europene, Intrum are oportunitatea si responsabilitatea de a stabili noi standarde si de a schimba modul in care oamenii percep managementul creditelor si conduc dezvoltarea standardelor etice de afaceri ", concluzioneaza Vanessa Söderberg.  

Mai multe informatii despre sustenabilitate?

Descarca Raportul de Sustenabilitare