Vacanță WOW cu buget redus? Află cum

O escapadă într-o destinație mult dorită poate fi modul ideal de a vă reîncarca bateriile. Dar fără un buget bine pus la punct, vacanța poate aduce mai mult stres decât relaxare.

Vacanțele de vară sunt de cele mai multe ori costisitoare și fără o planificare atentă a bugetului, evadarea către locul pe care vi l-ați propus poate deveni mai putin accesibilă.

Datele extrase din cele mai recente studii realizate de Intrum arată că din ce in ce mai mulți consumatori au o atitudine pozitivă față de finanțarea concediilor pe credit. În 2017, aproximativ unul din șase consumatori (16%) a declarat i se pare în regulă să finanțeze o vacanță pe credit sau să folosească bani împrumutați. 

Însă împrumutul pentru vacanța de vară poate lăsa un gust amar, cu o perioadă de plată care depășește ultimele urme ale bronzului primit. Pentru a evita neplăcerile financiare întâmpinate după terminarea vacanței de vară vară trebuie să vă stabiliți un buget realist și să vă asigurați că îl urmați. Iar dacă considerați că este necesar să finanțați vacanța de vară cu un împrumut, o planificare atentă post-vacanță vă poate asigura că veți putea plăti la timp.

Există, de asemenea, o mulțime de modalități de a intra în starea de spirit de vacanță fără cheltuieli extinse. Iată câteva exemple:

  1. În loc să vă rezervați o camera la un hotel cunoscut, puteți folosi site-ul precum airbnb.com sau puteti inchiria o camera de la localnici.
  2. Alegeți locuri din România mai puțin cunoscute - stațiunile de la mare sau de la munte sunt foarte căutate în timpul lunilor de vară iar prețurile acestora sunt pe măsură. Așa că vă recomandăm o serie de locuri minunte, mai puțin exploatate de către turiști și, prin urmare, mai ieftine: Lacul Cisnis, Lacul Beiului, Canionul 7 Scari sau Orșova.
  3. Împrumutați o rulotă și campați în spații dedicate sau, mergeți cu mașina personala și campați la cort. În Franța și Italia sunt o mulțime de campinguri foarte bine amenajate și cu toate condițiile.
  4. Încercați să călătoriți în patru - din punct de vedere buget, este cel mai avantajos - masinile au 4 locuri sau puteți închiria apartamente care de obicei au două camere. Chiar și dacă decideți să mergeți cu taxiul la un moment dat, în 4 este cel ai avantajos.

Si, nu în ultimul rând, setați-vă un buget zilnic pentru cheltuieli și încercați să nu îl depășiti :)