Recomandări pentru planificarea bugetului personal

Planificarea bugetului personal nu este cea mai plăcută activitate însă cu siguranță vă aduce beneficii pe termen lung. Vă invităm să citiţi recomandările din articolul de mai jos.

Recomandări de la specialişti pentru planificarea bugetului personal 

Este posibil să vă gândiți deja la planurile pentru vacanța de vară și să vă întrebați cum să economisiți banii necesari pentru aceasta? Sau, poate vă doriţi să aveţi nişte bani suplimentari rămași în cont de la un salariu la altul? Poate aveţi dificultăţi la plată şi nu ştiți de unde să începeţi să vă organizaţi?

Indiferent de problemă, aceste sfaturi vă pot fi de folos:

  • Faceți din monitorizarea bugetului o activitate plăcută! Acesta ar putea să fie sfatul cel mai banal, însă pe termen lung se va dovedi a fi cel mai util. Ulterior va deveni mult mai ușor să obțineți un raport cu ceea ce folosiți pe parcusul unei luni și de unde ați avea posibilitatea să economisiți bani.
  • Efectuați plăți pentru achitarea datoriilor dumneavoastră. A nu achita datoriile în perioada scadentă poate deveni foarte costisitor pe termen lung. Dacă nu vă descurcați din punct de vedere financiar, puteți contacta persoanele cărora le datorați bani și vedeți dacă puteți să obțineți un aranjament. Ar trebui să primiți un avertisment în legătură cu colectarea datoriei, însă este important ca dumneavoastră să luați în serios aranjamentul. Achitați toată suma dacă puteți, sau contactați-ne pentru a găsi soluția potrivită împreună cu dumneavoastră.
  • Atenție la modul în care utilizați telefonul mobil. Fără să vă dați seama, telefonul mobil poate deveni foarte ușor costisitor. În plus, față de cheltuielile pe care le efectuați, diversele aplicații, utilizarea de internet, roamingul sau alte servicii vă pot aduce cheltuieli suplimentare. Solicitați o factură detaliată a abonamentului și fiți atenți la costurile suplimentare. Asigurați-vă întotdeauna că beneficiați de cea mai avantajoasă ofertă.
  • Profitați de plata automată și de facturile electronice și folosiți aceste instrumente  pentru a achita mereu facturile la timp și pentru a evita costurile și penalitățile suplimentare. În cazul în care nu ați putut efectua plata în termenul scadent și ați primit o notificare de la o agenție de colectare precum Intrum România, este important să contactați agenția de colectare sau creditorul cât mai repede pentru a soluționa situația.
  • Vindeți ceea ce nu aveți nevoie și cumpărați lucruri utilizate. Faceți o curățenie în sertare și dulapuri. Toată lumea deține bunuri de care nu mai are nevoie și tot acolo sunt bani care se fac prin intermediul vânzării acestor lucruri online. De asemenea, tot online, puteți găsi lucrurile de care aveți nevoie la un preț mai mic. Verificați magazinele de tip second-hand. Sunt destui bani pe care îi puteți economisi pentru a vă cumpără bicicletă, canapea sau mobilier de exterior deja utilizate.

 

Aveţi nevoie de ajutor sau aveţi întrebări referitoare la plata datoriilor? Suntem aici pentru a vă ajuta, contactati-ne.