Platile online: economisesti timp, castigi noi pasiuni

Platile online: economisesti timp, castigi noi pasiuni

2020. Parea un inceput de an linistit, similar cu fiecare inceput de an trait de noi, romanii, cu multe dorinte, ambitii, urari de sanatate, noroc si multi bani. Treptat, evenimentele si toate informatiile din jurul nostru ajungeau sa fie construite in jurul a catorva cuvinte, carora pana in prezent nu le acordam foarte multa atentie, precum virus gripal, pandemie si asa mai departe. Usor, usor ne-am dat cu totii seama ca traim vremuri cu adevarat noi si poate chiar necunoscute, ca trebuie sa ne adaptam cu rapiditate si ca fiecare decizie individuala va putea influenta pe termen lung, soarta unei intregi natiuni. In ultimele 6 luni, sectoarele economice si industriale au fost afectate mai mult sau mai putin, unele dintre ele fiind din ce in ce mai solicitate (companiile private care fabricau masti sau produceau dezinfectanti), altele carora activitatea le-a fost redusa sau afaceri care s-au adaptat necesitatilor actuale si si-au reprofilat domeniul de activitate. Prin urmare, ne aflam intr-un “proces” continuu de schimbare, in care viata si protejarea sanatatii primeaza.

Una dintre cele mai populare masuri pentru protejarea sanatatii de virusul gripal Covid 19, pe langa purtarea mastii si dezinfectarea mainilor este distantarea sociala. Astfel, pentru a putea respecta distantarea sociala, munca, scoala, cumparaturile, tranzactiile si platile s-au mutat in mediul online.

Totodata, aceasta tranzitie, de la deplasarea fizica pentru a indeplini activitatile cotidiene ale fiecaruia dintre noi, la crearea unui profil virtual pentru a ne reinsusi atributiile, a fost o provocare insa care ne-a adus numeroase avantaje, printre care si ceva, mai mult timp liber.

De exemplu, platile efectuate manual fac parte deja dintr-un trecut nu foarte indepartat, care presupuneau efort fizic si timp, atat din partea consumatorului cat si a comerciantului, iar erorile, pana la momentul inregistrarii si alocarii platii erau dificil de depistat pentru a le corecta din timp.

In prezent, platile online au devenit una dintre cele mai comode si simple masuri de a achita rapid si in siguranta, adoptate la scara larga. Obisnuiti sa petrecem timp stand la coada unui sir de oameni pentru achitarea facturilor sau ratelor, platile online si cresterea fluxului utilizarii modalitatilor de plata la distanta s-au dovedit a fi rezultatul flexibilitatii, responsabiltatii si adaptarii noastre la noile schimbari social – economice. 

Avantajele efectuarii platilor online sunt vizibile instant: vizualizarea produsului / serviciului, detalierea tranzactiei si confirmarea ca plata a fost efectuata precum si obtinerea unei dovezi in acest sens. Lista poate continua daca utilizam platile online de pe mobil, precum accesul gratuit la servicii financiare, comoditate, plati fara frontiere si multe altele.

Printre alte motive pentru care consideram plata online ca fiind foarte convenabila la momentul actual sunt urmatoarele:

  • Activitatea in mediul online continua sa ofere castiguri, deoarece plata directa in contul beneficiarului poate reduce costul produsului achizitionat intrucat acesta nu mai trece prin filtrul vanzarii directe din magazin, care implicit presupune alte taxe. In cazul in care introduceti informatiile cardului dumneavoastra de credit si le salvati precum sablon, ele vor putea fi utilizate pentru urmatoarele tranzactii fara a mai fi necesar sa le readaugati la efectuarea unei noi plati. Plata online ofera totodata si timp pentru analizarea pietei, verificarea produsului, verificarea pretului produsului vandut de alte site-uri, timpul de livrare, costul de livrare sau de retur. 
  • De asemenea, in cazul in care achitam o factura sau o rata bancara, putem reduce costurile suplimentare acumulate din cauza depasirii datei scadente, achitand in termenul prevazut. Astfel, puteti opta pentru direct debit si facturare recurenta, dar si pentru memento-uri automate. Nimeni nu isi doreste sa fie atentionat in vacanta ca a uitat sa isi achite rata, de aceea in situatia in care te afli in concediu in strainatate, nu iti face griji, apeleaza la plata online si aceasta se va inregistra instant. In timp, veti economisi mai multi bani decat ati fi crezut ca este posibil, achitand la timp facturile sau ratele bancare.
  • Flexibilitatea si confortul de acasa sunt alte beneficii pe care ni le aduc tranzactiile online. Poate ca este o perioada stresanta, dar am reusit sa ne adaptam si sa devenim mai confortabili cumparand produse și servicii online, de la domiciliu sau de pe dispozitivul mobil.
  • Fara bariere spatio-temporale deoarece plata se poate efectua de oriunde si in orice moment al zilei, astfel ca nu mai trebuie sa va grabiti sa gasiti un ghiseu deschis pana la o anumita ora. Cu alte cuvinte, o plata efectuata online, este un inca un factor de stres eliminat! Totodata, istoricul tranzactiilor online va permite sa vizualizati in timp real veniturile si cheltuielile inregistrate, sa va planificati din timp bugetul si efectiv, sa detineti un control mai mare asupra finantelor proprii.
  • Alte trei avantaje extrem de pretioase in alegerea platilor online sunt reducerea eforturilor fizice, financiare si “economisirea” timpului. Timpul petrecut pe traseul, munca – > magazinul de cumparaturi – > ghiseul pentru achitarea facturilor sau ratelor –> traseul inapoi catre casa, s-a transformat in timp liber personal. Timpul liber ne-a ajutat sa ne analizam mai atent si sa identificam cu exactitate si sinceritate aspectele din viata noastra pe care trebuie sa le imbunatatim, pentru care trebuie sa fim recunoscatori si pe care trebuie sa le pretuim.

Asadar, datorita automatizarii platilor online, am invatat sa utilizam timpul intr-un mod mai constructiv si mai eficient. Mai mult timp liber, ne-a ajutat in aceste luni sa ne descoperim cu adevarat personalitatile si noile pasiuni. Cu totii ne-am dedicat unor activitati in care credem, care ne ajuta sa ne relaxam si care ne vor aduce beneficii in viitor. Am reusit sa ne reorientam catre familie, catre cei dragi, catre exercitiile fizice, yoga, alergarea in aer liber, explorarea naturii, invatarea sau imbunatatirea activitatilor de gatit, pictura, desen sau chiar scris.

Mai mult decat atat, acest timp liber castigat utilizand platile online poate genera si extra venituri. La prima vedere, poate parea greu de crezut, dar sa reflectam putin asupra hobby-urilor noastre nou descoperite. Majoriatea dinre noi am optat sa facem cursuri online pentru invatarea unei noi limbi straine din varii motive, pentru imbunatatirea CV-ului sau din pasiune pentru istoria sau pentru datinile si cutumele  unei tari straine de care poate doar am auzit la TV sau am vazut poze pe internet.  O data cu absolvirea unui curs certificat cresc sansele de succes in gasirea unui loc de munca, dar si pentru a practica activitati part-time (de exemplu, translator) care pot genera noi venituri.

Impunerea limitelor de circulatie, restrictiile si efectiv frica de a nu ne imbolnavi pe noi si pe cei dragi ne-au determinat sa ne schimbam comportamentul de cumparare si plata. Ne-am adaptat noilor cerinte iar Intrum Romania SA a raspuns cu succes acestora, de aceea punem la dispozitie urmatoarele modalitati de plata online pentru respectarea distantarii sociale:

  • Plata Online prin Epay.Intrum.ro - pentru datoriile cesionate de Intrum Romania;
  • Utilizati optiunea de Internet banking oferita de banca dumneavoastra - pentru a achita online restantele achizitionate/cesionate de  Intrum Romania SA utilizati aplicatiile web sau mobile ale bancile la care aveti deschise conturile bancare;
  • Virament bancar - puteti efectua virament bancar intr-unul dintre conturile puse la dispozitie de Intrum Romania SA mentionand numarul de identificare si beneficiarul Intrum Romania SA, https://www.intrum.ro/consumatori/ati-fost-contactat-de-intrum/metode-de-plata/.

 

In final, ceea ce ne poate aduce garantat beneficii pe termen lung este petrecerea timpului alaturi de cei dragi, timpul investit in educatia celor mici, care in viitor ne vor fi recunoscatori pentru aceste momente dedicate lor, iar noi ii vom putea privi cu implinire si mandrie.

In aceasta experienta unica si emotionanta am invatat cat de important este sa dedicam timp celor dragi si impreuna sa facem fata provocarilor vietii, dar cel mai important este sa continuam acest nou stil de viata si dupa ce pandemia va lua sfarsit.

 

Intum Romania va ureaza multa sanatate si o vara cu multe momente fericite!