Cum sa ne pregatim financiar pentru 1 iunie, Ziua Copilului
Pornind de la afirmatia ca afectiunea si timpul petrecut impreuna cu apropiatii conteaza mai mult decat partea materiala si cadourile, vom exemplifica pe scurt, cateva sugestii pentru parinti, despre importanta zilei de 1 Iunie, „Ziua copilului”, prin prisma copiilor, dar si a adultilor.

Initiativa noastra a pornit de la ideea ca 1 Iunie, capata valente diferite in viziunea copiilor insa datorita sau din cauza, deciziilor financiare pe care adultii le iau in sensul celebrarii ei.
Astfel, pentru a sustine afirmatia de la care am plecat, vom detalia solutii de natura economica pentru a ne pregati financiar de ziua copilului, dar pe care oricand ni le putem insusi pentru a ne distra, fara a resimti constrangerile financiare.
- Stabiliti de la inceput un buget
Este imposibil sa mai credem ca cei mici vor fi fericiti fara ca noi sa fim nevoiti sa cheltuim vreun ban, deoarece si daca alegem sa petrecem timpul in parc, sigur atunci se va auzi cantecul inconfundabil al masinii de inghetata. Prin urmare, pe langa voiosie, rabdare si buna dispozitie, ne pregatim si cu un buget echilbrat, care sa ne satisfaca micile bucurii, precum biletul de intrare la un muzeu sau prajitura preferata a copilului nostru, astfel incat, la finalul zilei sa rasuflam usurati cand verificam portofelul;
- Alegeti locul preferat de joaca al copilului (nu cel din fata televizorului sau calculatorului!) sau fiti voi inventivi
Multii dintre noi preferam sa investim in jocuri pe calculator, gadget-uri, la cerintele copiilor, fara a mai lua in calcul nevoia acestora de socializare (pe care poate nici nu o mai resimt). Faceti-le o surpriza si organizati o “expeditie” in natura! Cu siguranta vor fi incantati sa viziteze locuri noi, precum parcuri, paduri de la marginea orasului, sa descopere animale sau flori pe care doar la televizor le-au vazut sau si mai simplu, sau se joace cu mingea in aer liber. Rememorati jocurile copilariei voastre si aduceti-le in inimile copiilor (“Lapte gros”, “Tara, tara vrem ostasi!”) si cu siguranta vor uita de dulciuri, haine sau TV! Si sa nu uitam, putina miscare nu strica nimanui si e gratis!
- Petreceti ziua impreuna cu mai multe familii sau rude
Jocurile in aer liber sunt intr-adevar activitati recreative si stimulante intelectual pentru copii, dar pot sa fie si extenuante pentru noi, adultii, asa ca, trebuie sa avem un plan B. Intotdeauna! Angrenati in aceasta activitate prieteni de familie, care poate chiar au copii si concepeti impreuna un plan, astfel incat, prin rotatie, atentia copiilor sa fie captata in permananta si sa nu simta plictiseala. Nu numai ca nu veti mai cheltui bani pe numeroasele bilete de intrare la cinema sau pe inghetata, dar nu va veti obosi psihic si fizic, ci veti simti satisfactia ca cei mici reusesc sa interactioneze sanatos, cu alti copii sau adulti, si ca vor ramane cu amintiri minunate, inestimabile financiar!
- Implicarea face diferenta
Poate ca vremea nu tine cu noi de 1 iunie si nu ne putem bucura de natura, dar asta nu inseamna ca vom alege cea mai usoara varianta si vom sta in casa, in fata televizorului sau vom asalta mall-urile din oras pentru a cheltui bani. Dorim ca cei mici sa se dezvolte sanatos emotional si sa devina responsabili financiar, dar asta vom reusi numai daca le vom castiga increderea prin puterea exemplului. Alegeti sa petreceti aceasta zi (sau oricare alta zi) cu activitati social filantropice. “Ziua copilului” nu este numai despre bani cheltuiti pentru copilul nostru, ci este despre emotie si despre ceea ce ne aduce impreuna: traditie, bucurie, sa imparti cu cei dragi, incantare si descoperire! Implica-i pe copii in astfel de activitati si doar asa vor aprecia ceea ce au, vor invata sa imparta si sa ajute, vor deveni mai cumpatati si vor invata sa economiseasca si sa daruiasca;
Acestea sunt doar cateva idei educative sau inspirationale, care redefinesc rolul jocurilor copilariei fara a cheltui multi bani, insa educatia financiara reprezinta un capitol deloc de neglijat in vietile noastre. Educatia financiara trebuie sa o intelegem si sa o tratam cu seriozitate, ori de cate ori avem ocazia (de exemplu. de 1 iunie cand tindem sa cheltuim mai mult), deoarece deciziile de natura economica pe care le adoptam ca adulti si ca parinti sau viitori parinti, se vor reflecta in evolutia copiilor nostrii, in puterea lor de a discerne si de a evalua un bun, pretul acelui bun si in final, in responsabilitatea lor financiara.
Dacă doriţi să aveţi un control mai bun al finanțelor personale, echipa Intrum este alături de dumneavoastră. Contactați-ne la numărul de telefon 0213653434 sau prin formularul de contact de aici şi împreună vom găsi cea mai potrivită soluție.