Cheltuieli cu inceperea scolii? Aceste trucuri te vor ajuta!

Varietatea impusa de piata produselor, de televiziune, de retele de socializare si implicit de toate canalele de comunicare si informare a devenit o provocare financiara pentru toti parintii. Pe langa acestea, programul scolar modern prevede ca parintii sa contribuie substantial la bugetul clasei astfel ca activitatile elevilor sa decurga conform planificarilor. Cu toate acestea, ne amintim cu nostalgie in luna septembrie de inceperea scolii si in acelasi timp cu o usoara teama privim evolutia copiilor nostri, influentati de diferite trenduri, stiluri muzicale, carti, filme care nu toate sunt in concordanta cu perioada lor de dezvoltare. Trebuie sa recunoastem ca scoala a capatat mai multe sensuri decat cel al mediului de invatare, joaca si socializare intre elevi, printre ele aflandu-se si cel al afirmarii prin haine, gadgeturi, marci de telefoane si diverse brand-uri de imbracaminte.

O convingere insa, nu s-a demodat: dragostea si grija parintilor pentru copii lor ii va ajuta sa ia cele mai bune decizii privind achizitiile scolare. Astfel venim in sprijinul acestora cu cateva strategii economice menite sa echilibreze dorintele elevilor si parintilor:

  • Nu lasati clopotelul sa va ia prin surprindere si contactati rude sau prieteni sa va ajute cu rechizitele copiilor lor – reprezinta o modalitate de a invata micul elev sa daruiasca la randul lui cand nu va mai avea nevoie de ghiozdan si ca durabilitatea produselor influenteaza si durabilitatea mediului. Plus de asta, inca nu ati apelat la bugetul alocat inceperii scolii;

 

  • Faceti-le o surpriza micilor elevi din familie si veniti acasa cu produsele deja cumparate - dupa ce ati facut lista cu rechizitele pe care le detineti sau hainele din anii precedenti inca purtabile, mergeti la cumparaturi singuri. Veti evita astfel sa ii plimbati pe cei mici prin multitudinea de produse pe care vor dori cu certitudine sa le cumpere pe toate! Cu rabdare si tact puteti alege rechizite si haine de calitate la un pret convenabil;

 

  • Cu multe emotii si intrebari privesc cei mici inceputul scolii sau al gradinitei! Cu aceleasi emotii a fac si cei mari, avantajul este ca noi avem deja raspunsul! Profitati de reducerile oferite de magazine chiar daca zapada inca nu s-a asternut si nu ezitati sa achitionati din timp haine calduroase pentru anotimpul rece. In timp veti vedea ca investitia se va amortiza si ca ati facut o alegere responsabila financiar;

 

  • Ganditi strategic financiar – prima zi de scoala are o insemnatate aparte pentru fiecare elev, de aceea cel mai mult conteaza tinuta. Uneori insa, este dificil sa ii facem sa inteleaga ca investiile in branduri nu sunt cele care conteaza. Faceti-le insa pe plac, cumparati-le o tinuta frumoasa pentru inceperea scolii. Restul hainelor le puteti achizitiona in timp, daca nu ati facut-o deja in perioada reducerilor de vara. Cu totii suntem familiarizati cu strategiile lanturilor comerciale, astfel ca, dupa luna septembrie, vor incepe campaniile de reduceri. Suplimentar, puteti instala pe telefon aplicatii care va vor ajuta sa comparati preturile pentru aceleasi produse.

 

  • Obisnuiti-i cu pachetel de acasa - chiar daca este mai comod sa le dam bani de buzunar, celor mici le este dificil sa se gandeasca la economisirea banilor cand sunt in pauza si la alegerea produselor de consum sanatoase. In timp va vor fi recunoscatori pentru aceasta decizie – veti economisi bani si le veti oferi un stil de viata sanatos.

 

Asadar, dragi parinti, bazele dezvoltarii si educatiei copiilor nostri incep odata cu prima zi de scoala. Este important sa le insuflam simtul responsabilitatii financiare, faptul ca este important aspectul ingrijit la scoala, dar, si mai important este modul de sedimentare al informatiilor acumulate. Atrageti-i de partea voastra, oferiti-le intelegere si incredere si, veti deveni cei mai buni prieteni ai lor!

Mult succes!