5 idei pentru sporirea veniturilor pe timp de vara

5 idei pentru sporirea veniturilor pe timp de vara

Vara a sosit, iar vacanta de vara se apropie si ea in ritm sprinten, asa ca, asigura-te ca vei fi prompt la actiune! Doresti sa devii independent financiar, sa iti maresti si sa iti diversifici sursa de venit sau doar esti interesat sa descoperi ce iti poate oferi piata muncii? Daca ti-am captat atentia, te invitam sa parcurgi acest articol in care vom trata aderarea la shared economy si beneficiile alegerii unui loc de munca pe timp de vara.

Creeaza-ti noi venituri sau mareste-le prin shared economy

Perspectiva economica a anului 2019, din unghiul locurilor de munca disponibile, reprezinta un mediu provocator, datorita digitalizarii furnizarii serviciilor. Paradoxal, aceasta automatizare si digitalizare creeaza mai multe locuri de munca decat ne-am putea imagina. Chiar daca ai un job sau este prima data cand te angajezi, poti alege colaborari precum Uber eats, Glovo, daca esti iubitor de biciclete sau Uber, BlaBla Car sau AirBnb daca esti pasionat de condus.

Imbina placutul cu utilul si priveste partea buna a lucrurilor, faci miscare mergand cu bicicleta, protejezi mediul, intri in contact cu oameni noi, afli trasee de care poate nici nu stiai si pentru toate astea esti platit!

Fii propriul tau „sef”

Spiritul de antreprenor nu iti da pace, insa, nu ai totusi o idee consolidata de start-up sau nu dispui de resursele financiare necesare, ia in calcul atunci, posibilitatea inchirierii propriilor bunuri, precum a unui instrument muzical, locuintei, bicicletei, a gradinii sau chiar a masinii daca nu o folosesti zilnic. Oricare dintre aceste idei iti pot spori veniturile, crea si consolida relatii interpersonale, te ajuta sa iti dezvolti abilitatile practice si comunicative si sa intelegi valori precum onestitate, reciprocitate, dar si empatie.

Foloseste-ti atuurile si exploateaza oportunitatile

Daca esti o persoana indemanatica si priceputa, de exemplu, la functionalitatea electrocasnicelor sau electronicelor si ai idee despre cum se monteaza un ventilator sau cum poti repara un laptop sau oricare alt skill de acest gen, fa-te vizibil! Cu siguranta vecinii tai vor avea nevoie de ajutorul tau la un moment dat, in acea zi de duminica, in care nici o firma nu va fi disponibila pentru astfel de solicitari. Seteaza un pret mic fata de cel al pietei si in timp vei vedea ca venitul tau s-a marit!

Gateste si impartaseste

Reteta bunicii de prajituri este cea care iti aduce laude de fiecare data cand gatesti? Atunci este cazul ca si ceilalti sa afle. Ofera celor din anturajul tau produsele gatite de tine si garantat le vor aprecia si vor dori sa se bucure din nou de ele, evident, contra – cost.

Fii omul potrivit la momentul potrivit, chiar si de acasa! 

Completeaza-ti timpul liber cu activitati pe care le poti numi, pentru inceput „favoruri” pentru cei apropiati. La randul lor, acestia vor da de veste, despre abilitatile tale precum rabdarea, atentia la detalii si onestitatea atunci cand ii ajuti cu monitorizarea on-line a unui produs pe care doresc sa si-l achizitioneze, dar nu au timp sa cerceteze piata. Pentru noi un concept nou, pentru celelalte tari, ceva banal, TaskRabbit se refera la cumpararea de alimente, asteptarea in linie pentru un produs nou, curatarea casei cuiva sau chiar ajutorul in a organiza o petrecere. In alta parti ale lumii se numeste WeGoLook, dar noi ne putem referi la acele activitati precum fotografierea unor produse, masini, locuinte pentru persoane din tara sau din afara tarii, care nu se pot deplasa sa le vizualizeze, insa pentru care tu poti deveni sprijinul lor.   

Chiar daca discutam despre segmentul productiei sau despre cel al furnizarii / vanzarii de servicii, liantul pentru aceasta „economie colaborativa” este consumatorul, dar si mai important, resursa umana angrenata in activitatea de baza.

Aceste noi ramuri ale economiei sunt dedicate tuturor celor interesati sa descopoere noi domenii de munca, sa se descopere pe ei insisi, principalele lor puncte forte si cele care necesita imbunatatire si care isi doresc un viitor financiar echilibrat si realist. Potentialul de castiga bani din abilitatile tale este nelimitat si poate fii facut oricand iti doresti sa capeti un venit in plus, care sa te ajute sa iti platesti datoriile si sa investesti in tine.

Asa ca spor la distractie si la treaba!