Masuri Intrum  

impotriva Covid-19

Citeste mai mult ›
31 Octombrie – Ziua Internationala a Economisirii

31 Octombrie – Ziua Internationala a Economisirii

Ziua Internationala a Economisirii a fost fondata acum 96 de ani, in 1924, in cadrul primului Congres International al Bancii de Economii din Milano. Astfel, participantii la congres au stabilit ca in fiecare an, ziua de 31 octombrie va fi dedicata promovarii metodelor sustenabile de economisire. Cu siguranta cu totii cunoastem beneficiile unui cont de economii sau a unei sume de bani pe care o securizam in fiecare luna pentru a ne servi ulterior pentru neprevazute sau pentru a ne achizitiona obiecte sau servicii cu o valoare mai mare.

Insa, anul 2020 a venit cu o schimbare majora in obiceiul de consum si de economisire al tuturor oamenilor, inclusiv a romanilor. Pandemia de Covid-19 si-a pus apasat amprenta asupra modului in care ne raportam la viata de zi cu zi.

Cu toate acestea, putem gasi metode de economisire, chiar si in situatiile mai dificile din viata noastra.

Si, atunci cand vine vorba despre economisire, trebuie intotdeauna sa ne gandim in primul rand la cum ne putem spori veniturile astfel incat stilul nostru de viata sa ramana la fel, sau chiar sa se imbunatateasca iar economiile noastre sa se adune frumos pentru a ne servi ulterior.

Conform editiei Covid-19 a Raportului European al Plăților Consumatorilor, observam urmatoarele specificatii in comportamentul romanilor:

Femeile economisesc mai mult decât partenerii lor, insa lucrurile se schimba in momentul in care in familie apare un copil. Atunci, taticii sunt mai orientati catre economisire decat mamicile

Iar acelasi comportament este valabil si atunci cand suntem intrebati daca suntem satisfacuti cu suma pe care o economisim. Inainte de a avea un copil, femeile sunt mai multumite decat barbatii cu suma pe care reusesc sa o economiseasca, insa dupa marirea familiei, lucrurile se schimba.

Recomandarea noastra pentru toti consumatorii, atat in contextul Covid-19 cat si in afara lui, este ca luna de luna, sa ne obisnuim a economisi chiar si o mica suma, bineinteles, dupa toate cheltuielile si facturile lunare, deoarece calitatea vietii se va imbunatati considerabil in momentul in care stim ca la nevoie, ne putem baza pe o suma de bani care sa ne ajute sa depasim o situatie sau care sa ne ofere un stil de viata mai bun.  

 

Descarca Raportul European al Plăților >>>

Afla mai multe