10 sfaturi pentru un flux de numerar stabil

Cu toții trecem prin perioade mai dificile din punct de vedere financiar. Însă, dacă aceste perioade se repetă destul de des, vă invităm să citiţi și să puneţi în aplicare sfaturile din articolul de mai jos.

Preluați controlul bugetului și planificați-vă veniturile și cheltuielile lunare

Vi se întâmplă să rămâneți fără bani cu câteva zile înainte să primiți salariul? Aveți o mulțime de facturi care trebuiau achitate cu mult timp în urmă? Dacă răspunsul la întrebările de mai sus este Da, atunci cea mai bună variantă pentru a vă controla veniturile este aceea de a vă crea un document lunar, unde vă puteţi urmări veniturile şi cheltuielile lunare.

Astfel, veți putea prelua controlul cheltuielilor iar în scurt timp rezultatele vor apărea. De aceea, știm că v-ar fi de folos să urmați cele 10 modalități prin care vă puteți menține fluxul numerar sănătos:

  1. Monitorizați-vă cheltuielile astfel încât să consumați sumele pe care le aveți disponibile în limita nevoilor dumneavoastră. Obțineți un control asupra cheltuielilor lunare prin notarea acestora, întotdeauna cu scopul de a evita să cheltuiți bani pe care nu îi aveți.
  2. Gândiți-vă de două ori înainte de a cumpăra ceva – chiar credeți că aveți nevoie de bunul sau produsul respectiv?
  3. Puneți deoparte fonduri pentru facturile ce urmează să vină, astfel încât să aveți disponibile sumele necesare pentru achitarea acestora: de la impozit pe venit până la asigurarea mașinii sau înmatricularea acesteia.
  4. Nu semnați niciodată un contract până când nu l-ați citit și ați înțeles toți termenii menționați.
  5. Citiți întotdeauna rândurile scrise cu caractere mici și evitați majorările de întârziere achitând toate facturile la timp.
  6. Dacă nu puteți achita o factură în termenul scadent, nu amânați anunțarea furnizorilor sau creditorilor – aveți astfel posibilitatea de a obține o amânare la plată sau să renegociați termenul de plată.
  7. Dacă nu reușiți să achitați sumele datorate, este posibil să fiți contactat de o firmă specializată în colectarea creanțelor. În această situație, trebuie să reacționați prompt pentru a limita eventualele daune și costuri adiacente.
  8. Prin menținerea comunicării și încercarea de a ajunge la o soluție, ați putea găsi modalități de a rezolvă problema datoriilor.
  9. Dacă aveți un plan de rate, respectați-vă promisiunile. Dacă nu puteți să le respectați, este vital să anunțați compania de colectare cât mai repede. Companiile de colectare de renume precum Intrum România sunt pregătite să vă ajute să scăpați de datorii.
  10. Nu ignorați nicio problemă legată de bani, solicitați sfaturi cât mai repede cu putință și obțineți un control ferm asupra situației financiare.

Dacă doriţi să aveţi un control mai bun al finanțelor personale, echipa Intrum este alături de dumneavoastră. Contactați-ne la numărul de telefon 0213653434 sau prin formularul de contact de aici şi împreună vom găsi cea mai potrivită soluție.